Bolu’nun Kartalkaya bölgesinde bulunan Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangına dair soruşturma sürüyor. Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, yaptığı açıklamada yangının restoran kısmında yemek pişirilirken çıktığını belirtti.
Yangının Çıkış Nedeni ve Şüpheliler
Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, oteldeki yangının yemek pişirildiği esnada başladığını söyledi. İfadelere göre yangın, otel restoranında başlamış ve kısa sürede tüm otele yayılmış. Barut, yangına müdahale edilmesine rağmen, otelin yapısı ve eksik önlemler nedeniyle yangının büyüdüğünü ifade etti.

Gözaltı ve Tutuklamalar
Olayla ilgili olarak 14 kişi gözaltına alındı, bunlardan 9’u tutuklandı. Aralarında otel sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürünün de bulunduğu tutuklular Bolu T Tipi Cezaevine gönderildi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüpheliler hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla işlem yapıldı.
Bilirkişi Heyeti İncelemelerini Sürdürüyor
Soruşturma kapsamında bilirkişi heyeti olay yerinde incelemelere devam ediyor. Barut, yapılan raporların önemine değinerek, yangının çıkış sebebine dair net bir sonuca varılmasının zaman alacağını belirtti. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü vurgulayan Barut, tüm evrakların inceleneceğini ifade etti.
Adli Kontrolle Serbest Bırakılan Şüpheli
Yangınla ilgili yapılan ilk açıklamalara göre, 14 şüpheliden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerinin ardından, soruşturmanın ilerleyen günlerde genişlemesi ve yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.
Sonuç ve Devam Eden Soruşturma
Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, vefat edenlerin yakınlarının haklarının korunması için soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirtti. Yangının tam olarak nasıl başladığı ve sorumlularının kimler olduğunun kısa sürede netleşmesi bekleniyor.