Kocaeli
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim Erzurum'da eğitimde yenilikler aranıyor: Öğretmenler çalıştayda buluştu

Erzurum'da eğitimde yenilikler aranıyor: Öğretmenler çalıştayda buluştu

Erzurum'da "Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Eğitimde Öne Çıkan Konular" çalıştayı başladı. Çalıştayda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" başta olmak üzere çeşitli temalar ele alınacak. İşte detaylar...

3 Dakika
Okunma Süresi

Erzurum'da Eğitim Çalıştayı: Öğretmenler Sahada Buluştu

Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği "Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Eğitimde Öne Çıkan Konular" çalıştayı, Aziziye Emel Çatal Anadolu Lisesi'nde başladı. Çalıştayda, öğretmenlerin deneyimlerinden yola çıkılarak eğitimdeki sorunlara çözüm önerileri geliştirilmesi ve başarılı uygulamaların yaygınlaştırılması hedefleniyor. İki gün sürecek olan etkinlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ndeki önemli temalar masaya yatırılacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Etkileri

Çalıştayda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin "Erdem-Değer-Eylem Çerçevesinin Okul İklimine Etkisi" başlığı altında, modelin okullardaki olumlu etkileri ve uygulama yöntemleri değerlendirilecek. Öğretmenler, bu çerçevenin öğrencilerin değerler eğitimine katkılarını ve okul ortamındaki yansımalarını tartışacaklar.

Disiplinler Arası Çalışmaların Önemi

Eğitimde disiplinler arası çalışmaların önemi de çalıştayda ele alınacak. Farklı branşlardaki öğretmenlerin işbirliğiyle yürütülen projelerin öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıları ve bu tür çalışmaların yaygınlaştırılması için neler yapılabileceği konuları üzerinde durulacak. Öğrencilerin daha bütüncül bir eğitim alması hedefleniyor.

Becerilerin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi

"Becerilerin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi" teması altında, öğrencilerin kazanımlarının doğru ve etkili bir şekilde ölçülmesine yönelik yöntemler tartışılacak. Geleneksel sınavların yanı sıra, proje tabanlı değerlendirme ve portfolyo gibi alternatif ölçme yöntemlerinin kullanımı da değerlendirilecek.

Ortaöğretimde Akran Zorbalığı ile Mücadele

Çalıştayın önemli konularından biri de "Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığı" olacak. Okullarda akran zorbalığının önlenmesi için alınabilecek tedbirler, öğretmenlerin bu konudaki farkındalığının artırılması ve zorbalıkla mücadele yöntemleri ele alınacak. Öğrencilerin güvenli bir okul ortamında eğitim alması amaçlanıyor.

Eğitimde Yapay Zekâ Kullanımı

Son olarak, "Eğitimde Yapay Zekâ Kullanımı" teması altında, yapay zekânın eğitim süreçlerine entegrasyonu ve bu teknolojinin öğretmenlere ve öğrencilere sağlayabileceği faydalar tartışılacak. Yapay zekâ destekli öğrenme materyalleri, kişiselleştirilmiş eğitim programları ve öğrenci takip sistemleri gibi konular üzerinde durulacak.

Çalıştaya, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Ufuk Dilekçi, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Yeşilyurt ve Orhan Beyazlı, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdülkadir Kırbaş, Prof .Dr. Adnan Taşgın, Dr. Öğr. Üyesi Yekta Koşan, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Akdağ, Erzurum’da bulunan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve merkezi/yerel yerleştirme ile öğrenci alan Anadolu liselerinde görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler katılıyor. Çalıştay, eğitimdeki güncel sorunlara çözüm arayışında önemli bir platform oluşturuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *