Kocaeli
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim Eskişehir'de eğitimde teknoloji hamlesi: 45 okulda yenilikçi sınıflar ve BT laboratuvarları modernize edildi

Eskişehir'de eğitimde teknoloji hamlesi: 45 okulda yenilikçi sınıflar ve BT laboratuvarları modernize edildi

Eskişehir'de eğitimde büyük dönüşüm! 45 okulda BT laboratuvarları yenileniyor, yenilikçi sınıflar kuruluyor. Öğrencilere 778 yeni bilgisayar, 3D yazıcılar ve robotik kodlama kitleri dağıtıldı. İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı itibarıyla eğitimde büyük bir teknoloji hamlesi başlattı. Kent genelindeki 45 okulda Bilgi Teknolojileri (BT) laboratuvarları ve yenilikçi sınıflar modernize edilerek, öğrencilere çağdaş öğrenme olanakları sunuluyor. Proje, öğrencilerin dijital çağa uyum sağlamalarını ve 21. yüzyıl becerileriyle donanmalarını amaçlıyor.

BT Laboratuvarları Yenilendi, Yeni Laboratuvarlar Kuruldu

Proje kapsamında 24 okulda Tip 1 BT laboratuvarları yenilenirken, 14 okulda sıfırdan Tip 2 laboratuvarlar oluşturuldu. Ayrıca, 7 okul ise Tip 3 olarak adlandırılan yenilikçi sınıf konseptine geçti. Bu sayede, öğrencilerin teknolojiye erişimi artırılarak daha donanımlı bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.

Donanım Desteği Sağlandı

Okullara toplamda 778 adet yeni masaüstü bilgisayar teslim edildi. Öğrenci üretkenliğini desteklemek amacıyla her okula birer adet olmak üzere 45 adet 3D yazıcı gönderildi. 450 robotik kodlama kiti için üretim süreci başlatılırken, yenilikçi sınıflarda kullanılmak üzere 84 adet dizüstü bilgisayarın tedariki ihale aşamasında.

Yenilikçi Sınıflara Zekâ Oyunları

Yenilikçi sınıf kurulan 7 okula, öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla zekâ ve strateji oyunları setleri sağlandı. Her okula iki satranç takımı, iki kelime oyunu, iki mangala, üç takım birim küpler ve iki ip geçirme oyunu teslim edilerek, öğrencilerin farklı öğrenme stillerine hitap ediliyor.

Öğretmenlere Eğitimler Verildi

Projenin önemli bir ayağını öğretmenlerin mesleki gelişimi oluşturuyor. 120 öğretmene aktif öğrenme yaklaşımlarını temel alan kurslar verildi. Bu sayede farklı branşlardaki öğretmenlerin, BT laboratuvarları ve yenilikçi sınıf ortamlarında öğrencilerle daha etkili bir etkileşim kurmaları amaçlanıyor.

Projenin Hedefleri

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, projenin temel hedefinin öğrenci merkezli bir anlayışla eğitim teknolojilerinin derslere entegrasyonunu sağlamak olduğunu vurguladı. STEM alanlarına ilgiyi artırmak, yenilikçi düşünme becerilerini geliştirmek ve öğrencileri 21. yüzyıl becerileriyle donatmak, projenin öncelikli amaçları arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *