Kocaeli
Orta şiddetli yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, ISO 9001-2015 Kalite Belgesi ile projelerle öne çıktı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, ISO 9001-2015 Kalite Belgesi ile projelerle öne çıktı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, başarılı projeleriyle gurur kaynağı oldu. Fakülte, ISO 9001-2015 Kalite Belgesi aldı. Peki, hangi projeler desteklendi? İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, gerçekleştirdiği başarılı projeler ve aldığı ISO 9001-2015 Kalite Belgesi ile gurur kaynağı oldu. Fakülte, bilimsel çalışmaları ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı (ÜNİDES) kapsamındaki projeleriyle dikkat çekiyor. Turizmden yerel gıda tanıtımına, tarihi evlerin turizme kazandırılmasından sıfır atık bilincine kadar çeşitli alanlarda önemli adımlar atılıyor.

Turizmde Dijital Dönüşüm: Turizm 5.0 Projesi

Doç. Dr. Aslı Boru İpek liderliğindeki "Turizm 5.0'da temel teknolojilerin ve fırsatlarının belirlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik bütünleşik yaklaşım" projesi, 2209-A kapsamında destekleniyor. Bu proje, turizm sektöründeki dijital dönüşümün etkilerini detaylı bir şekilde analiz ederek sektör için önemli bir yol haritası sunmayı amaçlıyor.

Gastroİnegöl: Yerel Yönetimlerin Gastronomi Turizmindeki Rolü

Arş. Gör. Kübra Kırbaç tarafından yürütülen "Yerel Gıda Ürünlerinin Tanıtımında Yerel Yönetimlerin Projelerinin Önemi; Gastro İnegöl Örneği" çalışması, İnegöl'ün zengin yerel gıda ürünlerinin tanıtım stratejilerini inceliyor. Gastroİnegöl örneği üzerinden yerel yönetimlerin gastronomi turizmindeki rolüne odaklanarak geleneksel lezzetlerin korunmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Tarihi Evlerin Turizme Kazandırılması: Amasya Evleri Örneği

Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan liderliğindeki "Tarihi Evlerin Turizme Kazandırılmasının Yol Haritasının Hazırlanması: Amasya Evleri Örneği Projesi" projesi, ÜNİDES kapsamında ulusal düzeyde destekleniyor. Amasya evlerini örnek alarak Tavşanlı'daki tarihi konutların turizme kazandırılması için kapsamlı bir yol haritası hazırlanacak ve yerel yönetimlerle paylaşılacak.

"Nesilden Nesile Sıfır Atık" Projesi ile Çevre Bilinci

Arş. Gör. Kübra Kırbaç'ın yürüttüğü "Nesilden Nesile Sıfır Atık" projesi, ÜNİDES kapsamında yerel ölçekte fon almaya hak kazandı. Bu proje, küçük yaştan başlayarak çevre bilincini artırmayı ve aile ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Tavşanlı'daki ortaokul öğrencileriyle mutfakta sıfır atık uygulamaları üzerine çalışmalar yapılacak.

Tavşanlı'da Tarihi Miras Turizme Kazandırılıyor

Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan ve ekibi, Tavşanlı'daki yaklaşık 300 tarihi konutu turizme kazandırmak amacıyla Amasya evlerini örnek alarak kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Hazırlanacak yol haritası yerel yönetimlerle paylaşılacak ve bu konuda bir çalıştay düzenlenerek, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *