Kocaeli
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim Tarihi Kilikya Yolu yürüyüşe açıldı! Rota ve detaylar burada

Tarihi Kilikya Yolu yürüyüşe açıldı! Rota ve detaylar burada

Mersin'de 5 yıllık çalışma sonucu 'Tarihi Kilikya Yolu' yürüyüşe açıldı. 550 kilometrelik güzergah, ören yerleri ve 55 köyden geçiyor. Peki, Kilikya Yolu'nun rotaları neler? İşte detaylar...

3 Dakika
Okunma Süresi

Mersin'de, yaklaşık beş yıllık titiz bir çalışma sonucunda tamamlanan 550 kilometrelik 'Tarihi Kilikya Yolu', doğa ve tarih severlerin keşfine açıldı. Uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan bu uzun soluklu güzergah, ziyaretçilerine hem antik ören yerlerini görme fırsatı sunuyor, hem de bölgedeki 55 köyden geçerek yörenin kültürel zenginliklerini deneyimleme imkanı sağlıyor. Kilikya Yolu, dört farklı rotadan oluşarak her bir bölümüyle ayrı bir hikaye anlatıyor.

Kilikya Yolu Projesi'nin Lansmanı Gerçekleştirildi

Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Zirve Dağcılık Spor Kulübü ve Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği'nin işbirliğiyle hayata geçirilen 'Tarihi Kilikya Yolu' projesi, MBB Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen bir lansmanla tanıtıldı. Projenin, bölge turizmine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Hermes Logosu ve Projenin Detayları

Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durukan, projenin logosunun mitolojide yol ve yolcuların tanrısı olan Hermes'ten ilham alınarak seçildiğini belirtti. Durukan, 550 kilometrelik güzergahın uluslararası standartlarda işaretlendiğini ve doğayla uyumlu bilgilendirme levhalarıyla donatıldığını vurguladı. Ayrıca, projenin detaylarına "kilikyayolu.mersin.bel.tr" adresinden ulaşılabileceğini ve kısa süre içinde bir rehber kitabın da yayınlanacağını duyurdu.

Dört Farklı Rota: İpekyolu, Toros Yolu, Olba Yolu ve Afrodit Yolu

Projenin dört ana bölümden oluştuğunu belirten Durukan, Tarsus'tan Gülek Kalesi'ne uzanan bölümün İpekyolu, Gülek Kalesi'nden Erdemli'ye kadar olan kısmın Toros Yolu, Olba bölgesini kapsayan bölümün Olba Yolu ve Silifke'den Tisan'a kadar olan sahil şeridinin ise Afrodit Yolu olarak adlandırıldığını açıkladı. Bu rotalar, farklı zorluk seviyelerinde yürüyüş imkanları sunarak her türlü doğa severin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Kilikya Yolu'nun Bölgeye Katkıları

Durukan, Kilikya Yolu projesinin sadece bir yol projesi olmadığını, aynı zamanda kültürel mirasın korunması, doğal zenginliklerin tanıtılması ve yerel ekonominin canlandırılması gibi önemli hedefleri de içerdiğini vurguladı. Projenin, kırsal kalkınmaya katkı sağlayarak köyden kente göçü tersine çevirebilecek potansiyele sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Mersin'in Tanıtımına Büyük Destek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, projenin Mersin'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Seçer, "Tarihi Kilikya Yolu ile bu coğrafyada binlerce yıl önce yaşayan kültürleri, tarihi ve aynı zamanda hala bütün saldırılara rağmen kendini koruyan doğayı tanıtma imkanı sunuyoruz. Bunu vitrine getiriyoruz" dedi. Projenin, bölge turizmini canlandırarak Mersin'in ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *