LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 2002 yılından beri vekaleten kurban kesimini hayata geçirerek, binlerce lösemi ve kanser hastasına destek oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uygunluk esaslarına göre, modern ve hijyenik tesislerde gerçekleştirilen kesimlerde, Vakıf görevlileri, noter, veteriner hekim ve din görevlisi eşliğinde vekalet veren bağışçıların isimleri okunarak kurbanlar kesiliyor. Kurban Bayramı'nın ilk üç günü ve adak kurbanları Arife günü kesiliyor. Bağışçılar, süreç hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor.
Vekaleten Kurban Kesiminde Son Tarihe Dikkat
LÖSEV, sağlıklı bir süreç için vatandaşları kurban bağışlarını son güne bırakmamaları konusunda uyarıyor. Vakıf, vekaleten kesilen kurbanların etinin bir kısmı bayramdan hemen sonra, kalanı ise güvenli tesislere emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda LÖSEV ailelerine ulaştırıldığını belirtiyor. Bu sayede, lösemili çocuklar yıl boyunca taze et ve et ürünleriyle besleniyorlar.
12 Ay Boyunca Taze Et Desteği
110 bini aşkın aileye kayıtlı olan LÖSEV, sosyal incelemelerden sonra ihtiyaç sahiplerine öncelik veriyor. Kuşbaşı, parça et ve biftek şeklinde dağıtılan etler, ailelere yıl içinde eşit olarak ulaştırılıyor. Ayrıca, LÖSEV Et Kartı ile aileler, özel bakiyeleriyle büyük marketlerden taze et ve et ürünleri temin edebiliyorlar.
Bayram Bağışlarının Hayata Etkisi
LÖSEV'e kayıtlı ailelerin %87'si asgari ücretin altında gelirle geçiniyor. Bu nedenle, vekaleten kurban bağışları ve maddi bağışlar, lösemili çocukların tedavilerinde hayati önem taşıyor. Bağışlar, ilaçtan yoğun bakıma, ev eşyalarından eğitim burslarına kadar geniş bir yelpazede ailelere destek oluyor.
Tedavi Başarı Oranlarında Artış
1990'lı yıllarda lösemi tedavisi başarı oranı %20 civarındayken, LÖSEV'in Ankara'daki LÖSANTE Hastanesi'nde kişiye özel tedaviler, sağlıklı beslenme ve bakım sayesinde bu oran %95'lere ulaştı. LÖSEV, gönüllü ve bağışçı desteğiyle bu başarı oranını %100'e çıkarmayı hedefliyor.