Kocaeli
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Sağlık Diyetisyenden Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme tavsiyeleri

Diyetisyenden Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme tavsiyeleri

Diyetisyen Melek Akbulut, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı. Sirkeli su, C vitamini ve sütlü tatlı tüketimi tavsiyesinde bulundu.

1 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi diyetisyeni Melek Akbulut, Kurban Bayramı sofralarında sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı.

Sirkeli su ve C vitamini önerildi

Diyetisyen Akbulut öğünlerden önce sirkeli su tüketimini tavsiye etti. Et ürünlerinin yanında C vitamini içeren sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Tuz kullanımına dikkat çekildi

Sofralarda ekstra tuz kullanımından kaçınılması gerektiği vurgulandı. Pişirme sırasında eklenen tuzun yeterli olduğu, fazlasının şişkinliğe neden olabileceği aktarıldı.

Yemeklerin iyi çiğnenmesi önerildi

Besinlerin boza kıvamına gelene kadar çiğnenmesi önerildi. İyi çiğnemenin tokluk hissini uzattığı ve kan şekeri dengesini koruduğu belirtildi.

Tatlı seçiminde tavsiyeler sunuldu

Bayram süresince sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesi önerildi. Sağlıklı tatlı tercihleriyle dengeli beslenme düzeninin korunabileceği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *