Kocaeli
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kendine yeter birey olmanın yolu: Öz farkındalık ve güvenin gelişimi

Kendine yeter birey olmanın yolu: Öz farkındalık ve güvenin gelişimi

Kendi kendine yeten birey olmanın yolculuğunda, doğru rehberlikle öz farkındalık ve güvenin nasıl geliştiği anlatılıyor. Yaşamda az yorulmak için ince çizgileri fark edip, değişimi kucaklamak vurgulanıyor.

2 Dakika
Okunma Süresi

Kişisel gelişim yolculuğunda, danışanın kendi çabalarının önemini vurgulayan bir deneyim anlatılıyor. Danışan, seanslardan sonra tüm çalışmaların kendisine düştüğünü fark etmiş ve bu farkındalıkla hayatında olumlu değişiklikler yaşamaya başlamıştır.

Kendi Kendinin Doktoru Olmak

Danışan, “Kişi kendinin doktoru olmalıdır” sözünü hatırlatarak, dışarıdan gelen desteğin sınırlı olduğunu ve gerçek değişimin kişinin kendi çabasıyla mümkün olduğunu vurguluyor. Seansların faydasını görmenin, aldığı bilgileri yaşamına uygulayıp geri dönüşler vermesiyle mümkün olduğunu belirtiyor.

Değişim ve Doğru Bilgiler

Değişimin, doğru zamanda doğru bilgilerle karşılaşmakla mümkün olduğunu belirten danışan, destek aldığı kişinin, konuların doğru anlaşılmasına yardımcı olmasının ve kişinin bu bilgileri yaşamında uygulayıp uygulayamadığını gözlemlemesinin önemini vurguluyor. Başlarda birlikte çalışmanın, zamanla danışanın bağımsızlaşmasına yol açtığını ifade ediyor.

Disiplin ve Güven Artışı

Danışan, danışmandan aldığı destek sayesinde disiplinli bir birey haline geldiğini ve hayata ve kendine olan güveninin arttığını belirtiyor. Özellikle “İnce Çizgiler” dersinin, zararlı alışkanlıkları tespit edip değiştirmede etkili olduğunu dile getiriyor.

Yaşanmışlık ve Samimiyet

Danışanın danışmana olan güveninin, paylaşılan deneyimlerin samimiyetinden kaynaklandığı belirtiliyor. Anlatılanların yaşanmışlığa dayanması, konuşmaların havada kalmamasını ve gerçek bir etkileşim sağlamasını sağlıyor. Bu samimiyetin, yargısız ve güven dolu bir yaşama yol açtığını, neşeyi artırdığını belirtiyor.

İnsan Olmaya Niyet

Son olarak danışan, “insan olmaya niyetli” olduğunu ifade ederek, danışmandan aldığı destek için teşekkürlerini iletiyor. Bu ifadesi, kişisel gelişim yolculuğunda yeni bir aşamaya geçtiğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *