Kocaeli
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yerel Denizkurdu-II 2025 tatbikatı başlıyor Türk Deniz Kuvvetleri gücünü sergileyecek

Denizkurdu-II 2025 tatbikatı başlıyor Türk Deniz Kuvvetleri gücünü sergileyecek

120 gemi ve 85 hava aracının katılacağı "Denizkurdu-II 2025" tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetlerinin gücünü sergileyecek. 5-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikatta çeşitli eğitimler ve atışlar yapılacak.

2 Dakika
Okunma Süresi

Denizkurdu-II 2025 Tatbikatı'nın basın bilgilendirme toplantısı, Gölcük'teki Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Donanma Harekat Başkanı Tuğamiral Rüştü Sezer, tatbikatın amacını, kapsamını ve faaliyet planını detaylı bir şekilde açıkladı.

Tatbikatın Amacı ve Kapsamı

Tuğamiral Sezer, tatbikatın Türk Silahlı Kuvvetleri Tatbikatlar Programı kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından icra edildiğini belirtti. Ana hedefler arasında deniz kuvvetleri komutanlıklarının harekat sevk ve idare etkinliğinin değerlendirilmesi, katılımcı unsurların harekata hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi ve çok tehditli ortamlarda karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi yer alıyor. Ayrıca, diğer kuvvet komutanlıkları ile müşterek çalışabilirliğin denenmesi de tatbikatın önemli bir amacını oluşturuyor.

İştirak Eden Kuvvetler ve Araçlar

Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 104 su üstü gemisi, 6 denizaltı, 7 insansız deniz aracı, 52 hava unsuru, 1 SAT ve 2 SAS timi ile kıyı birlikleri katılıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 5 helikopter, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 24 taarruz uçağı ve diğer hava araçları, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan arama kurtarma timi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan da çeşitli gemiler ve helikopterler tatbikata dahil olacak. Toplamda 120 gemi ve 85 hava vasıtası tatbikata iştirak edecek.

Tatbikatın Faaliyet Planı

Tatbikatın fiili safhası, 5 Mayıs'ta gemilerin üs/limanlarından intikalleri ile başlayacak. 6-7 Mayıs'ta silah eğitimleri, 8-9 Mayıs'ta harekata hazırlık eğitimleri, 10-11 Mayıs'ta G/M atışları ve liman ziyaretleri gerçekleştirilecek. 12-14 Mayıs'ta çok tehditli ortamda harekat faaliyetleri, 15 Mayıs'ta ise Antalya'da seçkin gözlemci günü düzenlenecek. 16-17 Mayıs'ta ise birliklerin ana üs ve limanlarına intikalleri ile tatbikat sona erecek.

Tatbikat Kontrol Merkezi ve Basın Faaliyetleri

93 personelden oluşan bir tatbikat kontrol merkezi, Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda kuruldu. Bu merkez, tatbikatın hedeflerine ulaşması için senaryoyu yönlendirecek, kontrol edecek ve değerlendirecektir. Tatbikat süresince aktif bir basın politikası uygulanacak ve basın faaliyetleri gerçek basın faaliyetleri ve tatbikat medya benzetim faaliyetleri olarak iki farklı şekilde icra edilecektir.

Tatbikat Kapsamındaki Atış ve Harekatlar

Tatbikat kapsamında, su üstü, hava savunma, kara bombardımanı top atışları, su bombası ve DSH roketi atışları; MAM-T, cirit, temren, top-roket atışları; talim torpidosu atışları; ve Sinop atış sahasında G/M atışları icra edilecektir. Ayrıca, 79 gemi ile Karadeniz, Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 25 liman ziyareti gerçekleştirilecektir. Tuğamiral Sezer, Türk Deniz Kuvvetleri'nin vatan savunması için her zaman hazır olduğunu vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *