Kocaeli
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yerel Kooperatifçilik yılı etkinliğinde başarı hikayeleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı

Kooperatifçilik yılı etkinliğinde başarı hikayeleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı

Kocaeli'nde kooperatifçiliğin önemi vurgulandı. Birlikte başarma kültürü ve ekonomik kalkınmadaki rolü ele alındı, başarı hikayeleri paylaşıldı.

2 Dakika
Okunma Süresi

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut, kooperatiflerin ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal dayanışma ve birlikte başarma kültürünün en önemli örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Bu yılın kooperatif yılı ilan edilmesinin, kooperatifçiliğin potansiyelini daha iyi değerlendirme ve destek mekanizmalarını güçlendirme fırsatı sunduğunu belirtti. Kocaeli Ticaret Odası'nın da kooperatifçiliğin gelişimi için çalıştığını ifade etti.

Kooperatifçilik: Ticarette Demokrasinin Adı

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, dünya ve Türkiye'deki kooperatif verilerine değinerek, kooperatifçiliğin ticarette demokrasinin adı olduğunu söyledi. Kocaeli'nin önemli kooperatiflere ev sahipliği yaptığını, özellikle kadın kooperatiflerinin başarılı örnekler sergilediğini belirtti. 1980'li yıllarda yaşanan olumsuzlukların aksine, günümüzde kooperatifçiliğin küresel ölçekte değerli bir oluşum olduğunu ve dünyada 2 milyon 600 bin, Türkiye'de ise yaklaşık 54 bin kooperatif bulunduğunu dile getirdi. Kocaeli'nde ise yaklaşık 224 kooperatif ve 21 bin üyenin faaliyet gösterdiğini açıkladı.

KOOP-DES ve KOOP-BİS Projeleri Tanıtıldı

Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sultan Kurbanoğlu, kooperatif hibe desteği projesi (KOOP-DES) ve kooperatif bilgi sistemi (KOOP-BİS) hakkında sunum gerçekleştirdi. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir ise, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin çalışma prensiplerini anlatan bir sunum yaptı. Bu sunumlar, kooperatiflerin desteklenmesi ve yönetimi konusunda önemli bilgiler sağladı.

Başarı Hikayeleri Paylaşıldı

Etkinlikte, Kocaeli'nin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren birçok kadın ve lojistik kooperatifi başkanı, kendi kooperatiflerinin kuruluş hikayelerini ve başarılarını paylaştı. İzmit Çınar, Karamürsel, Kadının Eli, Dilovası, Dane Riz, Hanımeller Derince, Sürdürülebilir Sanat kadın kooperatifleri ile 72 No'lu Köseköy Lojistik, 44 No'lu Yeniköy Kamyon ve Çekici, 99 No'lu ARSTAŞ Tır ve Kamyon ve SUMOTAŞ Lojistik kooperatifleri başkanlarının sunumları, izleyicilere ilham verici örnekler sundu.

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Tartışıldı

Etkinliğin son bölümünde, kooperatiflerin karşılaştığı sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri katılımcılar tarafından tartışıldı. Bu bölüm, kooperatifçiliğin geleceği için önemli bir değerlendirme ve strateji geliştirme fırsatı sağladı. Tartışmalar, kooperatiflerin sürdürülebilirliğini ve gelişimini destekleyecek adımların atılmasına katkıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *