Kocaeli
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Eğitim Düzce Üniversitesi'nden özgün bir proje: Çocuk Edebiyatı sergisiyle okuma alışkanlıkları nasıl değişiyor?

Düzce Üniversitesi'nden özgün bir proje: Çocuk Edebiyatı sergisiyle okuma alışkanlıkları nasıl değişiyor?

Düzce Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği öğrencileri, etkileşimli okuma sergisi düzenledi. "Çocuk Edebiyatı" dersi kapsamında hazırlanan sergiye, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Peki, sergide hangi etkinlikler yapıldı? İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, "Çocuk Edebiyatı" dersi kapsamında "Sınıf Öğretmenliği Etkileşimli Okuma Sergisi" düzenledi. Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen sergi, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı sunarken, toplumla etkileşim kurmalarını sağlayarak sosyal sorumluluk bilincini geliştirdi.

Sergi Açılışı ve Katılımcılar

Arş. Gör. Dr. Behlül Bilal Sezer'in yürütücülüğündeki serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergi, farklı bölümlerden öğrencilerin de ilgisini çekti. Disiplinler arası yaklaşımla kitaplara olan ilgi artırıldı.

Atölye Çalışmaları ve Kitaplar

"Balıkçı Osman", "Arkadaşım Korku", "Yayazula", "365 Penguen" ve "Deniz Ne Kadar Derin" adlı beş farklı resimli çocuk kitabına yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla çocukların kitaplara olan ilgisi artırılmaya çalışıldı ve onlara keyifli bir öğrenme deneyimi sunuldu. Etkileşimli okuma yöntemleriyle kitaplar daha anlaşılır hale getirildi.

Sergide Sunulan Materyaller

Her kitap için özgün afişler, etkileşimli okuma planları, bilgilendirici broşürler ve eğitim materyalleri sergi ziyaretçileriyle paylaşıldı. Metinler arası okumayı teşvik eden örnek resimli çocuk kitapları okurların beğenisine sunuldu. Ziyaretçiler, sergide sunulan zengin içeriklerle çocuk edebiyatının önemini kavradılar.

Etkileşimli Okuma Uygulamaları

Sergi programı kapsamında Büyük Açma İlkokulu öğrencileriyle etkileşimli okuma uygulamaları yapıldı. Bu uygulamalar sayesinde öğrenciler eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşadılar. Sınıf öğretmenliği öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler, ilkokul öğrencilerinin okuma alışkanlıklarını olumlu yönde etkiledi ve onlara yeni bakış açıları kazandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *