Kocaeli
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Kırmızı et fiyatları tüketiciyi zorluyor

Kırmızı et fiyatları tüketiciyi zorluyor

Kırmızı et fiyatları son bir ayda yüzde 27-35 aralığında artış gösterdi. Sektör temsilcileri maliyetler ve arz-talep dengesizliğini neden olarak gösterdi.

1 Dakika
Okunma Süresi

Son bir ayda yaşanan fiyat artışları tüketicilerin alım gücünü zorluyor. Kasap ve marketlerdeki ürünlerde önemli zamlar dikkat çekiyor.

Temel et ürünlerinde yüksek zamlar

Yağsız kıyma kilogramı 700 TL’den 900 TL’ye yükseldi. Kuşbaşı etin fiyatı da 780 TL’den 990 TL’ye çıktı.

Lüks segmentte artış daha belirgin

Bifteğin fiyatı 900 TL’den 1.200 TL’ye yükseldi. Bonfile kilogramı ise 1.700 TL’den 2.300 TL’ye zamlandı.

Fiyat artışları sektörel faktörlere bağlı

Yem maliyetleri ve üretim giderleri fiyatları etkiliyor. Tüketiciler artışların kontrol altına alınmasını talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *