Kocaeli
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Sağlık Kepez Belediyesi çölyak hastalarının yanında: Günde 3 binden fazla glutensiz ürün üretiliyor

Kepez Belediyesi çölyak hastalarının yanında: Günde 3 binden fazla glutensiz ürün üretiliyor

Kepez Belediyesi, çölyak hastaları ve sağlıklı beslenmek isteyenler için günde 3 binden fazla glütensiz ürün üretiyor. Glutensiz ekmekler Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılıyor.

2 Dakika
Okunma Süresi

Antalya Kepez Belediyesi, çölyak hastaları ve sağlıklı beslenmek isteyenler için önemli bir adım atıyor. Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, günde 3 binden fazla glutensiz ürünün hijyenik koşullarda üretildiğini vurgulayarak, glutensiz ekmek üretim tesisinin bu alanda örnek bir tesis olduğunu belirtti. Halk sağlığına verilen önemin bir göstergesi olarak bu tesis, ileri teknolojiyle donatılmış ve gıda güvenliği standartlarına tam uyumlu bir şekilde faaliyet gösteriyor.

Glutensiz Üretimde Hijyen ve Güvenlik Ön Planda

Kepez Belediyesi iştiraki olan Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, çölyak hastaları ve sağlıklı yaşamı tercih edenler için günlük olarak 3 binden fazla glutensiz ürün sunuyor. Başkan Kocagöz, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınan izinlerle en son teknolojiye sahip makinelerle üretim yapıldığını ifade etti. Tesiste hijyen kurallarına titizlikle uyulurken, gıda mühendislerinin denetiminde üretim gerçekleştiriliyor.

Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Herkese Ulaşılıyor

Başkan Kocagöz, Kepez Vakfı ekmek üretim tesislerinin sadece çölyak hastalarına değil, sağlıklı beslenmek isteyen tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Bu tesisin, toplumun her kesimine dokunan bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu vurgulayan Kocagöz, daha sağlıklı ve mutlu bir Kepez için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Üretimden elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılıyor ve öğrencilere burs imkanı sağlanıyor.

Çeşitlilik ve Kalite Ön Planda

Kepez Vakfı Ekmek Fabrikası, üretim çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Her damak zevkine uygun ekmeklerin yanı sıra tatlı-tuzlu kuru pasta, un kurabiyesi, galeta çeşitleri, pastane bezesi, yaş pasta, ekler, çikolata topu, triliçe, tramisu, supangile, sütlaç, ıslak kek gibi birçok ürün de sunuluyor. Ayrıca simit, poğaça ve açma çeşitleri de vatandaşların kahvaltılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Fabrikada günde 45 bin normal ekmek, 3 bin 350 adet çeşitli ekmek, 2 bin 300 adet simit-poğaça ve 20 bin 500 adet roll ekmek üretiliyor.

Glutensiz Ürünler Türkiye'nin Dört Bir Yanına Ulaşıyor

Kepez Belediyesi, çölyak hastaları için özel olarak glutensiz üretim yapıyor. Fabrikada günde ortalama bin 100 adet glutensiz ekmekle birlikte sandviç ekmeği, tost ekmeği, gobit ekmeği, susamlı ekmek, tahıllı ekmek gibi çeşitli ürünler de üretiliyor. Kepez Vakfı Fabrikası'nın bu hizmeti, sadece Kepez'le sınırlı kalmayıp, Antalya'nın geneline ve Türkiye'nin yaklaşık 20 iline ulaşarak geniş bir kitleye hitap ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *