Kocaeli
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Beyşehir'de ormancılara yönelik eğitimle ağaç kesme ve budama teknikleri öğrenildi

Beyşehir'de ormancılara yönelik eğitimle ağaç kesme ve budama teknikleri öğrenildi

Konya Beyşehir'de orman muhafaza memurlarına ağaç kesme teknikleri eğitimi verildi. Devirme, budama, kabuk soyma ve sınıflandırma gibi konularda uygulamalı bilgiler aktarıldı. İşte detaylar...

2 Dakika
Okunma Süresi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde orman muhafaza memurlarına yönelik düzenlenen eğitimde, ağaç kesme teknikleri, devirme yöntemleri, budama, kabuk soyma, sınıflandırma ve ölçüm esaslarına dair bilgiler aktarıldı. Eğitimde, ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği konularında uygulamalı bilgiler verilerek, ormancılık faaliyetlerinin daha verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi hedeflendi. Katılımcılar, karşılaşılan sorunları da karşılıklı olarak değerlendirme fırsatı buldu.

Eğitimde Ele Alınan Konular

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleşen eğitimde, Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin başkanlık etti. İşletme ve pazarlama şube müdürü Mehmet Akbaş, şube mühendisi Recep Ünal ve teknik personel de katılım sağladı. Program kapsamında, ormancılık faaliyetlerinde kullanılacak damga ve işaretlere ait yönetmelikler ele alındı. Ayrıca, orman ürünlerinin kayıt altına alınması için Orman Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan barkod sistemi de tanıtıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Vurgusu

Eğitimde, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre uyulması gereken hususlara da dikkat çekildi. Orman çalışmalarında iş sağlığı ve güvenliğinin önemi vurgulanarak, çalışanların güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi. Bu sayede, olası iş kazalarının önüne geçilmesi amaçlandı.

Uygulamalı Eğitim Detayları

Katılımcılara, yürürlükte bulunan standardizasyon, devirme tekniği, budama, kabuk soyma, sınıflandırma ve ölçüm esaslarına göre ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği konusunda uygulamalı bilgiler verildi. Ağaçların doğru şekilde sınıflandırılması ve değerlendirilmesi, orman ürünlerinin daha verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayacaktır.

Eğitimin Sonuçları ve Değerlendirmeler

Eğitim sonrasında, uygulamada karşılaşılan sorunlara ilişkin hususlar karşılıklı olarak değerlendirildi. Katılımcıların soruları yanıtlanarak, bilgi eksiklikleri giderildi. Eğitimle birlikte, orman muhafaza memurlarının bilgi ve becerilerinin artırılması ve ormancılık faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir. Bu sayede, ormanların korunması ve sürdürülebilirliği sağlanacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *