Kocaeli
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Sudum dünya markası olma yolunda ilerliyor

Sudum dünya markası olma yolunda ilerliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM) dünya markası olma yolunda ilerliyor. Peki, SUDUM'un bölgesel kalkınmaya katkıları neler? İşte detaylar...

3 Dakika
Okunma Süresi

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle büyümeye devam ediyor. 2021'de "Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü" alan laboratuvar altyapısıyla dikkat çeken SUDUM, 6. Danışma Kurulu Toplantısı'nı BAKA Genel Sekreterliği ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Merkez, bölgesel kalkınmaya sunduğu katkılarla adından söz ettirmeye devam ediyor ve dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

SUDUM'un Bölgesel Kalkınmaya Katkısı

Prof. Dr. Serdar Sezer, toplantının açılışında SUDUM'un bölgesel kalkınmaya olan katkısını vurgulayarak, merkezin artık dünya çapında tanınan bir marka haline geldiğini belirtti. Yoğun taleplerin olduğunu ancak önceliğin her zaman bölgeye verildiğini ifade etti. SUDUM'un üreticilere sağladığı teknik destek ve laboratuvar hizmetleri sayesinde bölgedeki önemli bir ihtiyacın karşılandığına dikkat çekti.

Doğal Ürün Bilinci Artıyor

Gül ve lavanta gibi tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesinde yaşanan sorunlara çözüm ürettiklerini belirten Sezer, yüzlerce yanlış üretim sürecine müdahale ettiklerini ve işletmelere destek olduklarını söyledi. Artık daha kaliteli ve standart ürünlerin üretildiğini vurguladı. Gül suyu ve gül yağı gibi ürünlerde kamuoyunda oluşan doğal ürün bilincine dikkat çekerek, insanların "Bu doğal mı?" diye sorgulamasının büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

2026 Hedefleri: Gıda Takviyesi Üretimi

SUDUM'un, Türkiye'de doğal ürünler alanında öncü bir bilgi bankasına dönüştüğünü ifade eden Sezer, merkezin 2026 yılı itibarıyla ikinci aşamaya geçeceğini açıkladı. Bu kapsamda, bölgeye özgü bitkilerden gıda takviyesi üretiminin hedeflendiğini dile getirdi. Üniversite-sanayi iş birliğiyle bölgenin bu ekonomik fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurguladı.

Kalite Bilinci Ulusal Çapta İlgi Görüyor

Gül ve lavanta gibi bölgeye özgü ürünlerde standart üretim tekniklerinin yaygınlaştırıldığını belirten Sezer, doğal ürünlerde kalite bilincinin arttığını ve bu sürecin ulusal çapta ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. Toplantıda, katılımcılar merkezin mevcut projeleri, iş birlikleri ve yeni dönem hedeflerine dair görüş alışverişinde bulundu.

Sürdürülebilir Kalkınma Vurgusu

Danışma kurulu üyeleri, merkezin çalışmalarını takdirle karşılarken, sürdürülebilir kalkınma ve bölgesel katma değer oluşturma konularında ortak stratejilerin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıya Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Özler Erdoğan, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ercüment Çeliköz, BAKA Isparta Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Öznur Parmaksız, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *