Kocaeli
Açık
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yerel Sırrı Süreyya Önder'in mirası: Barış için mücadele devam edecek

Sırrı Süreyya Önder'in mirası: Barış için mücadele devam edecek

Sırrı Süreyya Önder'in mirasını anan Gergerlioğlu, barış çağrısı yaptı. Hükümeti Avrupa Birliği raporu ve insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştirdi. Erasmus programına katılmak bile terör eylemi sayılıyor!

2 Dakika
Okunma Süresi

Sırrı Süreyya Önder'in anısına konuşan Gergerlioğlu, Önder'in Mecliste bıraktığı izlenimi ve 85 milyonun onu nasıl özlediğini dile getirdi. Önder'in birleştirici kişiliğini ve barışa olan özverisini vurgulayan Gergerlioğlu, bıraktığı mirasın hakkının verilmesi gerektiğini savundu.

Sırrı Süreyya Önder'in Mirası ve Barış Çabaları

Gergerlioğlu, Kürt sorununun tartışılması ve barış çağrılarının sürekli karşı karşıya kaldığı tepkileri eleştirerek, binlerce insanın kanının aktığına dikkat çekti. Sırrı Süreyya Önder'in çözüm sürecindeki çabalarını ve aldığı önemli adımları hatırlatan Gergerlioğlu, sürecin tamamlanamamış olmasının üzüntüsünü dile getirdi.

Çözüm Süreci ve Siyasi Baskılar

Meclis başkanlığı döneminde Kobani davası nedeniyle ağır cezayla karşı karşıya kalmasına rağmen barıştan vazgeçmeyen Sırrı Süreyya Önder'in sağlığını ihmal ederek barış için çalıştığını belirten Gergerlioğlu, Önder'in herkese vebal bıraktığını ve barışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İnsan Hakları ve Avrupa Birliği Süreci

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi'ndeki evrensel periyodik incelemede Türkiye hakkında olumsuz bir tablonun yer aldığını belirten Gergerlioğlu, iktidarın insan hakları alanındaki savunmasının içi boş olduğunu ifade etti. Avrupa Parlamentosu raporunda Türkiye'deki iktidarın yerden yere vurulduğunu ve AB sürecinin dondurulduğunu dile getirdi.

KHK Rejimi ve Gözaltılar

Gaziantep merkezli bir operasyonda 208 kişinin gözaltına alınmasını ve soruşturmaların inanılmaz iddialar içerdiğini anlatan Gergerlioğlu, KHK rejimi eleştirdi. Erasmus programına katılmanın bile terör eylemi olarak değerlendirildiğini, tıp fakültesi öğrencilerinden hamile kadınlara kadar birçok insanın ağır şekilde gözaltına alındığını ve tutuklandığını belirtti. Türkiye'nin bu tablosunun barış için daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini açıkça gösterdiğini ifade etti.

Demokrasi ve Barışın Geleceği

Gergerlioğlu, demokrasinin gerilemesine sebep olan hükümeti ve hukukun ayaklar altına alınmasını eleştirdi. Demokratik ve barışçıl eylemlerin yasaklanmasının AB sürecini olumsuz etkilediğini belirterek, iktidarın bu konudaki sınavlarını kaybettiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *